Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Cikkek-Népítélet

2009.10.23

 

1.cikk

Feltámadhat újra az Opel Calibra

A GM-hez tartozó márka állítólag gőzerővel dolgozik a 90-es évek népszerű sportkupéjának feltámasztásán. Az új Calibra legkorábban 2009-ben jelenhet meg a szalonokban.A Calibra gyártásának leállítsa után űr támadt az Opel kínálatában, hiszen aki egy középkategóriás, elegáns kupéra vágyott, annak át kellett ballagnia a konkurenciához. A brit AutoExpress értesülései szerint a német autógyár 2009-ben pótolhatja a hiányt, ekkor jelenhet meg ugyanis legkorábban a - jövőreKép  debütáló - új Vectra alapjaira épülő Calibra, amely külsejét tekintve az idei Genfi Autószalonon bemutatott GTC tanulmányra hajaz majd. A gyár ugyan még nem erősítette meg hivatalosan a Calibra megjelenését, ám az Opel egyik szóvivője azt nyiltakozta, hogy "a GTC koncepció sikere olyan nagy volt, hogy erre lépnie kell a gyárnak". A motorkínálat egyébként a Vectra izmosabb benzin és dízelmotorjaiból fog majd állni, így a benzines kínálat az 1,6 literes turbótól a 2,8-as, 300 lóerős V6-ig terjedhet.

Kép 

 Kép

 

 

 

 

 

2.cikk

Az "új" Opel Calibra Veszprémben készül

Kép

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 A veszprémi Dolhai Krisztián olyan autót csinált, amelyet kivétel nélkül mindenki megnéz az utcán. Veszprém egyik városrészében, a Dózsavárosban tűnt fel nekünk először az autó. Igazi meglepetés volt! Aztán gondoltunk egyet és az autó után eredtünk.......és a belvárosban utol is értük!

 3.cikk

Népítélet

Opel CALIBRA (1990-1997)

A kormánymű felfogatási pontjai elgyengülnek
Visszahívások vezérműszíj és -tengely miatt
Az összkerekes osztóműve nem túl tartós, drága a javítása
Nehéz, de tartózkodjunk a tuning Calibráktól
Örökölte az A Vectra összes nyűgjét

 Pozitív

 

Nagyszériás Vectra alapokra épített formás, praktikus négyszemélyes kupé, használható csomagtérrel, néhány egész jó motorral

Negatív

Csapnivaló kilátás hátrafelé, elsőkerekesként tapadási gondok, erős alulkormányzottsági hajlam, alig maradt belőle ép - tuning mentes - példány, örökölte a nem épp fényes A Vectra típushibáit.

Értékelés női szemmel is!

 

Összértékelés

3,0

Mit kínál?

4,0

Utastér

Hiába lassan húszéves konstrukció, az utastér koncepcióját tekintve még ma is megállja a helyét. Négy felnőtt számára egész kényelmes elhelyezkedést kínál, a hátsó fejtér is vállalható úgy 1,80-as magasságig. Az A Vectra műszerfala nem valami izgalmas látvány, de a néha felbukkanó két kiegészítő műszer a középkonzolon és a keret nélküli ajtók azért a sportos igyekezet jeleit mutatják.

3,0

Használat

Széles ajtók, viszonylag könnyű bejutás hátra, az alaphelyzetben 300 literes csomagtér 980 l-ig egyszerűen bővíthető támladöntéssel és így a hatalmas nyílást szabaddá tévő, ablaktörlős csomagtérajtónak is köszönhetően, kisebb szállítási feladatok is elvégezhetők. Azért egy praktikusabb ülésállítás jól jönne, meg a kormány is túl magasan áll.

2,0

Berendezés

Az Opel sosem volt híres bőkezű felszereltségéről, és a Calibrát elnézve ez érthető is. Az ABS-en és két légzsákon kívül talán még a szervókormány járt alapból az eladások zömét kitevő alapmotorokhoz. Persze a 4x4-es turbós, vagy a V6-os gazdagabban felszerelve érkeztek, de ez sokszor csak motoros ablakot, alufelnit és klímát jelentett.


Hogy megy?

3,0

Motor

Legjobb a kétliteres 16 szelepes, 150 lóerővel, legerősebb és legdrágábban fenntartható ennek turbós változata, állandó összkerékhajtással, 204 lóerővel. Legtartósabb és leginkább költségkímélő a 115 lóerős szívómotor, a legproblémásabb a 2,5-ös V6-os 170 lóerővel.

3,0

Mozgás

Az alap A Vectra sosem volt egy nagy kanyarhajkurászó, így a valamivel feszesebbre hangolt, de azért alapvetően a kényelem felé tendáló Calibra is inkább orrtolós, a pocsék merevségű karosszéria miatt az ültetett-keményített példányok sem sokkal jobbak. Persze ott a ritka 4x4-es változat, de az is csak egy fokkal semlegesebb.

3,0

Kényelem

Korának, vagyis az 1990-es évek elejének legjobb légellenállású szériamodellje volt, így alapmotorral is bőven megfutotta a 210-et, mindezt egész csendben, kulturáltan. Sajnos bármennyire is átgondolt koncepciója, a Calibrák hamar öregednek, így idővel a legtöbb zörgőssé-hangossá válik, a csodás aerodinamikát pedig a házi spojlerek rendre szétbarmolják. De azért egy közel gyári állapotúval még ma is jó utazni, egyedül a fordulaton kellemetlen hangú sornégy morgását kell megszokni.


Hogy szolgál?

3,0

Ár / költségek

A Calibrák olcsóbbak már nem lesznek, és már csak egyre kevesebb lesz belőlük. Még van választék, kifoghatunk ápolt alap kétliterest, küszöbneon és DTM kipufogó nélkül, alig pár százezerért. Már rég nem az évjárat, hanem az állapot határozza meg a vételárat. A tuningxenonos, porig ültetett példányok csupán tulajaik szerint érnek vagyonokat. A jelszó az érintetlenség!

2,0

Fenntartás

Ha okosan választunk, és megelégszünk egy szívó kétliteressel, sok fölös nyűgtől megkíméljük magunkat. A V6-os eleve betegágy, automatával főleg, és már nem is nagyon megy jobban, a tipikus kulimász Opel váltóval amúgy sem élvezet a munka. A turbós 4x4-es hatgangos váltója gyenge, ráadásul egy vagyonba kerül. Ha nem sportautónak vesszük, jobban járunk.

2,0

Biztonság

Rendben, két légzsák és ABS, esetenként biztonságot növelő összkerékhajtás, de puha karosszéria, hátsó fejtámlák hiánya és melegen elgyengülő fékhatás. Így nem sok babér terem. Csak óvatosan.

 Női szemmel

3,0

Milyen vezetni

Ha kivételesen egy jó állapotú Calibrába sikerül beülnöd, és ha jót akarsz, addig mégy, míg ilyet nem találsz, akkor egész tetszetős kupéhangulat lehet úrrá rajtad. Tervezői utazásra, stílusos megjelenésre szánták, jóllehet tudták, nagyrésze Manta utódként végzi. De ettől, és a szörnyű pontatlan váltótól eltekintve nem olyan rossz vezetni.

3,0

Milyen használni

Kissé nehéz kilátni belőle, főleg előre és hátra, de az ülések egész jók, a csomagtér használható, könnyen hatalmasra bővíthető, hátul is tisztességes helyet kínál, sokáig semlegesen veszi a kanyarokat, kétliteres szívóval takarékos, csupán a futoműhangolás kicsit rázós rossz úton.

2,0

Milyen partner

Nehéz, de nem lehetetlen feladat egy ápolt, karbantartott Calibrát kifogni, és ezt mindenképpen fontos kihangsúlyozni, mert csak így szerezhetsz magad mellé egy legalább megközelítőleg megbízható társat, ám sajnos a felhőtlen együttlét még így sem garantálható.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

eefgdsfewr465765876iuggdfssda клей-сварка 9xr

(Belevitinovutn, 2021.10.15 10:56)

https://torgovaya.xyz/kley-svarka
Клей-сварка Алмаз
Клей-сварка по японской технологии: крепеж, герметик, "холодная сварка"!
Двухкомпонентный клей скрепляет любые поверхности: металл, камень, пластик и др.
Затвердевает так, что не стирается, не режется, абсолютно водонепроницаемый, ремонтирует любую поломку, скол или трещину.
https://torgovaya.xyz/kley-svarka клей холодная сварка алмаз инструкция

eefgdsfewr465765876iuggdfssda клей-сварка 5x

(Ferberovczb, 2021.10.15 07:30)

https://torgovaya.xyz/kley-svarka
Клей-сварка Алмаз
Клей-сварка по японской технологии: крепеж, герметик, "холодная сварка"!
Двухкомпонентный клей скрепляет любые поверхности: металл, камень, пластик и др.
Затвердевает так, что не стирается, не режется, абсолютно водонепроницаемый, ремонтирует любую поломку, скол или трещину.
https://torgovaya.xyz/kley-svarka клей-сварка xv

Кубань фото

(Inga, 2021.10.11 01:51)

<a href=https://kuban.photography/>кубань фото</a>

eefgdsfewr465765876iuggdfssda Уникальная программа для трейдеров

(Fedorkovils, 2021.10.01 01:58)


Добрый день!

На рынке появилась программа, которой, пожалуй, еще нет аналогов. Торговать валютой или бинарными опционами еще никогда не было так легко.

Посмотрите видео торговли на реальных счетах: https://bit.ly/3msCL3p

С уважением, Cooper
http://elliottvpgx99987.frewwebs.com/7042024/Примеры-торговли-на-реальных-счетах-Эта-программа-должна-быть-у-каждого-трейдера-Трейдинг-понятный-каждому/ стратегия лестница бинарные опционы
https://kylerogtn03793.bloggactivo.com/6369750/Эта-программа-должна-быть-у-каждого-трейдера-Эта-программа-должна-быть-у-каждого-трейдера-Эта-программа-должна-быть-у-каждого-трейдера/ стратегии форекс h4
http://lukashrsh70347.canariblogs.com/-18790005/ вакансия трейдера
http://jaidenmnmi56677.blogdal.com/7811297/Примеры-торговли-на-реальных-счетах-Примеры-торговли-на-реальных-счетах-Как-стабильно-снимать-сливки-с-форекса-и-бинарных-опционов/ бин трейдер
https://cristianhzlx71481.anchor-blog.com/5403043/Уникальная-программа-для-трейдеров-Как-торговать-валютой-или-опционами-без-нервов-Уникальная-программа-для-трейдеров/ форекс тинькофф

eefgdsfewr465765876iuggdfssda Уникальная программа для трейдеров

(Fedorkovils, 2021.10.01 01:55)


Добрый день!

На рынке появилась программа, которой, пожалуй, еще нет аналогов. Торговать валютой или бинарными опционами еще никогда не было так легко.

Посмотрите видео торговли на реальных счетах: https://bit.ly/3msCL3p

С уважением, Brayden
http://franciscoylsx36914.atualblog.com/7913259/Трейдинг-понятный-каждому-Эта-программа-должна-быть-у-каждого-трейдера-Как-торговать-валютой-или-опционами-без-нервов/ форекс стратегия грааль
https://kameronmwgj93608.jiliblog.com/61574873/Трейдинг-понятный-каждому-Как-стабильно-снимать-сливки-с-форекса-и-бинарных-опционов-Примеры-торговли-на-реальных-счетах/ стратегия беспроигрышная бинарных опционов
https://zanderbeen78899.jaiblogs.com/29081628/Уникальная-программа-для-трейдеров-Как-торговать-валютой-или-опционами-без-нервов-Уникальная-программа-для-трейдеров/ форекс стратегия средних
http://zanezwsr14555.blogsmine.com/5704162/Примеры-торговли-на-реальных-счетах-Трейдинг-понятный-каждому-Качественное-определение-движения-цены-на-форекс-и-БО/ стратегия форекс ema
http://rylanolsm66611.theobloggers.com/8075090/Уникальная-программа-для-трейдеров-Трейдинг-понятный-каждому-Как-торговать-валютой-или-опционами-без-нервов/ бинарные опционы стратегии начинающим

eefgdsfewr465765876iuggdfssda Уникальная программа для трейдеров

(Fedorkovils, 2021.10.01 01:53)


Добрый день!

На рынке появилась программа, которой, пожалуй, еще нет аналогов. Торговать валютой или бинарными опционами еще никогда не было так легко.

Посмотрите видео торговли на реальных счетах: https://bit.ly/3msCL3p

С уважением, Tyler
http://hectorvitj75279.blogproducer.com/8088191/Примеры-торговли-на-реальных-счетах-Уникальная-программа-для-трейдеров-Примеры-торговли-на-реальных-счетах/ безиндикаторные стратегии форекса
http://collinsism55252.blog2news.com/7017353/Качественное-определение-движения-цены-на-форекс-и-БОЭта-программа-должна-быть-у-каждого-трейдера-Примеры-торговли-на-реальных-счетах/ бинарный опционы демо
http://andresduaw01122.ampedpages.com/--30991641/ artr биржа криптовалюта
https://travisqesf93825.boyblogguide.com/6315887/Как-стабильно-снимать-сливки-с-форекса-и-бинарных-опционов-Трейдинг-понятный-каждому-Примеры-торговли-на-реальных-счетах/ популярные форекс стратегии
https://gregoryxzyt01122.blogspothub.com/6359191/Как-торговать-валютой-или-опционами-без-нервов-Примеры-торговли-на-реальных-счетах-Примеры-торговли-на-реальных-счетах/ графики биржи криптовалют

Южная жизнь

(Irina, 2021.09.26 12:38)


<a href=https://south.life/dosug-i-turizm/111-priroda-krasnodarskogo-kraya.html>Природа кубани</a>

11 fail-safe methods to invest and rise in a short time

(JustinBum, 2021.09.22 05:23)


Дорогой друг!Не нажимай спам!Возможно твоему сайту нужна помощь.Посмотри что я тебе прислал-заказывал на Kwork,работы стоят своих денег.
https://kwork.ru/information-bases/16612787/usluga-vklyuchaet-v-sebya-parsing-ps-google-yandex-bing-yahoo?ref=524595

Inexpensive butsensual massag in NY

(Craigcog, 2021.09.22 01:34)

[b][url=https://happy-ending.manhattan-massage.com/]happy endings nyc[/url][/b]
Wish you feel memorable emotions ? Tired of work ? How about to have a rest and massage ? We invite you to visit massage salon in West Village.

Where can be ordered Thai massage in salons Midwood.

Massage periosteal performed masseurs
, their possibly meet by coming to our club . Girls are attractive slim figures and appearance . You always have the opportunity experience for yourself aesthetic satisfaction, just looking at them.

Our salon works around the clock .
Running massage Thai without intimate actions , what make it safe. Spa in Clinton Hill comply with rules hygiene , use disposable personal items .In the cabin vibration massage you acquire not so much massage but also opportunity relax to body and to soul.
Also our staff store your personal privacy: on the matter what way in particular you prefer to spend free time, not will know no person.
Massage in spa Windsor Terrace possibly attend people from 21 years. By calling to the salon by phone, you can sign up for necessary day and time . Spa Salon with great pleasure will welcome you.

Inexpensive but full body massage in NY

(Craigcog, 2021.09.22 01:32)

[b][url=https://erotic.manhattan-massage.com/]erotic massage brooklyn[/url][/b]
Wish you feel memorable emotions ? Tired of work ? How about to have a rest and massage ? We invite you to visit massage salon in West Village.

Where can be ordered Thai massage in salons Midwood.

Massage periosteal performed masseurs
, their possibly meet by coming to our club . Girls are attractive slim figures and appearance . You always have the opportunity experience for yourself aesthetic satisfaction, just looking at them.

Our salon works around the clock .
Running massage Thai without intimate actions , what make it safe. Spa in Clinton Hill comply with rules hygiene , use disposable personal items .In the cabin vibration massage you acquire not so much massage but also opportunity relax to body and to soul.
Also our staff store your personal privacy: on the matter what way in particular you prefer to spend free time, not will know no person.
Massage in spa Windsor Terrace possibly attend people from 21 years. By calling to the salon by phone, you can sign up for necessary day and time . Spa Salon with great pleasure will welcome you.

Inexpensive but goodmassage happy ending in New Yourk

(Craigcog, 2021.09.22 01:30)

https://happy-ending.manhattan-massage.com/ - happy ending for women nyc
Wish you feel memorable emotions ? Tired of work ? How about to have a rest and massage ? We invite you to visit massage salon in West Village.

Where can be ordered Thai massage in salons Midwood.

Massage periosteal performed masseurs
, their possibly meet by coming to our club . Girls are attractive slim figures and appearance . You always have the opportunity experience for yourself aesthetic satisfaction, just looking at them.

Our salon works around the clock .
Running massage Thai without intimate actions , what make it safe. Spa in Clinton Hill comply with rules hygiene , use disposable personal items .In the cabin vibration massage you acquire not so much massage but also opportunity relax to body and to soul.
Also our staff store your personal privacy: on the matter what way in particular you prefer to spend free time, not will know no person.
Massage in spa Windsor Terrace possibly attend people from 21 years. By calling to the salon by phone, you can sign up for necessary day and time . Spa Salon with great pleasure will welcome you.

5 Secrets Only Smart Investors Know

(MiltonVem, 2021.09.19 04:40)


<a href=https://exmo.me/?ref=433652>hfma finance</a>

Умное голосование как зарегистрироваться

(navalnyinfitle, 2021.09.11 10:28)

Как к примеру, в случае, если у либералов намного больше вероятности выиграть избирательный район, нужно проголосовать за него, когда даже вы ненавидите их.
Значение представленной стратегии подрезать крылья власти Путина и его партии, а абсолютно не заручиться успех какого либо другого общественно-политического движения.
А ряд его последователей приехал в другую страну, и они конечно все еще работают над списками умного голосования на грядущих выборах.
По сути своей "Умног голосование" сегодня это политическая стратегия, изобретена российским внесистемным политическим деятелем Алексеем Навальным как средство борьбы с "Единой Россией" умного голосования, проголосовать за главного оппонента кандидата "Единой России" во многих одномандатных округах везде по стране, вне зависимости от общественно-политической принадлежности и взглядов этого соперника.
Значение представленной стратегии подрезать крылья власти Единой России, а не гарантировать успех любого другого общественно-политического движения.


<a href=https://navalny-team.com/>база умного голосования</a>

Планета здоровья и процветания

(Marina, 2021.09.08 11:19)


<a href=https://rescuer.info/stati/7-vezenie-zalog-uspeshnoy-zhizni.html>везение в жизни</a>

Make Money daily profits Ahrensburg

(DavidNep, 2021.08.26 11:37)

geld geheimnis <a href=https://estore.malwarebytes.com/affiliate.php?ACCOUNT=MALWARQO&AFFILIATE=2108&PATH=https%3A%2F%2Fsites.google.com%2Fview%2Fearner-online-geld-verdienen-j%2F&AFFSRC=RamiMW>bitcoin circuit sverige </a>passives einkommen geldanlage
mitglied geld geheimnis https://www.pinterest.ru/pin/611293349428461140/ geld geheimnis erfahrung
go go - https://makemoneyonlinequickeasy49.blogspot.com/sitemap.xml?page=1

Спасительная магия

(Illona, 2021.08.15 17:58)


<a href=http://hall-of-magic.ru>молитвы на удачу и везение во всем</a>

Marketplace

(MiltonVem, 2021.08.06 23:42)


High quality, 1 year warranty
All products are characterized by ultra-modern design and reliable quality. With a technical quality inspection department, products are strictly inspected one by one in our warehouse before shipment. In addition, we offer a 1-year warranty for most of the products on the website, and there is also an easy return process available on the website.
Free Discount Coupons
To thank our customers, we often provide various coupons to save money - up to 40%.
https://fas.st/jF40Y

Оказание услуги по размещению статей на блогах web 2.0 качественно в городе Тевриз

(wwg, 2021.08.05 09:09)

Нашёл качественную услугу по продвижению: размещение ваших статей на сайтах Вордпресс.
Вы приобретаете на сайт статьи и тексты с ссылками, каковые совершенно верно передадут вес с донора на ваш сайт.
Таким образом легко возможно поднимать НЧ, а также подтаскивать вверх СЧ и ВЧ запросы. Кроме этого возможен рост ИКСа.
Статейное продвижение абсолютно безопасно и идеально подойдет, как для молодых сайтов, так и для остальных, и придадут траст вашему сайту.

<a href=http://remingtonwqco39159.atualblog.com/7081621/Профили-Регистрации-и-размещение-их-на-сайтах-и-блогах>Выполню услугу по размещению статей на сайтах быстро Староюрьево </a>
<a href=http://gunnerkxhp14791.blue-blogs.com/7114758/pbn-500-Ссылок-на-Ваш-Сайт>Сделаю услугу по размещению статей на блогах web 2.0 недорого Юрга </a>
<a href=https://edwintroh95049.activablog.com/1999777/>Оказание услуги по PBN ссылкам эффективно в городе Хромтау </a>
<a href=https://finnlhbu50494.ltfblog.com/2005709/>Оказание услуги по трафику на ваш сайт недорого Лазо </a>
<a href=http://deantbjn91356.blogofchange.com/2596694/>Оказание услуги по размещению статей на сайтах web 2.0 быстро в городе Можайск </a>
<a href=https://dallaszqgq15825.blogchaat.com/4707916/pbn-500-Ссылок-на-Ваш-Сайт>Оказание услуги по продвижению сайтов в прокачанных блогах недорого Северодвинск </a>

=R=

Видео кубань

(Iwan, 2021.07.30 03:29)


<a href=https://kuban.video/video/16-babushka-vyshka.htmll>Вышка-бабушка</a>

glider магнитная щетка для окон

(Antonovxdv, 2021.07.23 14:00)

Glider магнитная щетка для окон
Glider - магнитная щетка для окон, которая сократит время уборки в 3 раза. процесс мытья окон, делает его безопасным и более действенным.

<a href=https://erickkcti43211.jiliblog.com/60570278/магнитная-щетка-для-мытья-окон-глидер>магнитная щетка для мытья окон двойной стеклопакет </a>
<a href=https://emilianooetg83827.blogzag.com/46864066/магнитная-щетка-для-мытья-окон-winclean>магазин магнитных щеток для окон </a>
<a href=https://finnykye18028.goabroadblog.com/5484229/магнитная-щетка-для-мытья-окон-двойной-стеклопакет>как мыть окна магнитной щеткой </a>
<a href=https://rowanwjsv37036.blogcudinti.com/5511390/как-правильно-мыть-окна-магнитной-щеткой-видео>как пользоваться щеткой для мытья окон магнитной </a>
<a href=http://marcoseir14671.worldblogged.com/6942839/магнитная-щетка-для-мойки-окон>магнитная щетка для мытья окон видео </a>
<a href=https://simonxvsf04293.goabroadblog.com/5484115/магнитная-щетка-для-мытья-окон-красноярск>магнитная щетка для мытья окон стеклопакет </a>


1 | 2 | 3 | 4 | 5

Következő » 

 

ProfilképUtolsó kép


Elérhetőség


Facebook
Levelezőlista
Archívum

Naptár
<< Október / 2021 >>


Statisztika

Online: 2
Összes: 186047
Hónap: 3423
Nap: 137