Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Cikkek-Népítélet

2009.10.23

 

1.cikk

Feltámadhat újra az Opel Calibra

A GM-hez tartozó márka állítólag gőzerővel dolgozik a 90-es évek népszerű sportkupéjának feltámasztásán. Az új Calibra legkorábban 2009-ben jelenhet meg a szalonokban.A Calibra gyártásának leállítsa után űr támadt az Opel kínálatában, hiszen aki egy középkategóriás, elegáns kupéra vágyott, annak át kellett ballagnia a konkurenciához. A brit AutoExpress értesülései szerint a német autógyár 2009-ben pótolhatja a hiányt, ekkor jelenhet meg ugyanis legkorábban a - jövőreKép  debütáló - új Vectra alapjaira épülő Calibra, amely külsejét tekintve az idei Genfi Autószalonon bemutatott GTC tanulmányra hajaz majd. A gyár ugyan még nem erősítette meg hivatalosan a Calibra megjelenését, ám az Opel egyik szóvivője azt nyiltakozta, hogy "a GTC koncepció sikere olyan nagy volt, hogy erre lépnie kell a gyárnak". A motorkínálat egyébként a Vectra izmosabb benzin és dízelmotorjaiból fog majd állni, így a benzines kínálat az 1,6 literes turbótól a 2,8-as, 300 lóerős V6-ig terjedhet.

Kép 

 Kép

 

 

 

 

 

2.cikk

Az "új" Opel Calibra Veszprémben készül

Kép

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 A veszprémi Dolhai Krisztián olyan autót csinált, amelyet kivétel nélkül mindenki megnéz az utcán. Veszprém egyik városrészében, a Dózsavárosban tűnt fel nekünk először az autó. Igazi meglepetés volt! Aztán gondoltunk egyet és az autó után eredtünk.......és a belvárosban utol is értük!

 3.cikk

Népítélet

Opel CALIBRA (1990-1997)

A kormánymű felfogatási pontjai elgyengülnek
Visszahívások vezérműszíj és -tengely miatt
Az összkerekes osztóműve nem túl tartós, drága a javítása
Nehéz, de tartózkodjunk a tuning Calibráktól
Örökölte az A Vectra összes nyűgjét

 Pozitív

 

Nagyszériás Vectra alapokra épített formás, praktikus négyszemélyes kupé, használható csomagtérrel, néhány egész jó motorral

Negatív

Csapnivaló kilátás hátrafelé, elsőkerekesként tapadási gondok, erős alulkormányzottsági hajlam, alig maradt belőle ép - tuning mentes - példány, örökölte a nem épp fényes A Vectra típushibáit.

Értékelés női szemmel is!

 

Összértékelés

3,0

Mit kínál?

4,0

Utastér

Hiába lassan húszéves konstrukció, az utastér koncepcióját tekintve még ma is megállja a helyét. Négy felnőtt számára egész kényelmes elhelyezkedést kínál, a hátsó fejtér is vállalható úgy 1,80-as magasságig. Az A Vectra műszerfala nem valami izgalmas látvány, de a néha felbukkanó két kiegészítő műszer a középkonzolon és a keret nélküli ajtók azért a sportos igyekezet jeleit mutatják.

3,0

Használat

Széles ajtók, viszonylag könnyű bejutás hátra, az alaphelyzetben 300 literes csomagtér 980 l-ig egyszerűen bővíthető támladöntéssel és így a hatalmas nyílást szabaddá tévő, ablaktörlős csomagtérajtónak is köszönhetően, kisebb szállítási feladatok is elvégezhetők. Azért egy praktikusabb ülésállítás jól jönne, meg a kormány is túl magasan áll.

2,0

Berendezés

Az Opel sosem volt híres bőkezű felszereltségéről, és a Calibrát elnézve ez érthető is. Az ABS-en és két légzsákon kívül talán még a szervókormány járt alapból az eladások zömét kitevő alapmotorokhoz. Persze a 4x4-es turbós, vagy a V6-os gazdagabban felszerelve érkeztek, de ez sokszor csak motoros ablakot, alufelnit és klímát jelentett.


Hogy megy?

3,0

Motor

Legjobb a kétliteres 16 szelepes, 150 lóerővel, legerősebb és legdrágábban fenntartható ennek turbós változata, állandó összkerékhajtással, 204 lóerővel. Legtartósabb és leginkább költségkímélő a 115 lóerős szívómotor, a legproblémásabb a 2,5-ös V6-os 170 lóerővel.

3,0

Mozgás

Az alap A Vectra sosem volt egy nagy kanyarhajkurászó, így a valamivel feszesebbre hangolt, de azért alapvetően a kényelem felé tendáló Calibra is inkább orrtolós, a pocsék merevségű karosszéria miatt az ültetett-keményített példányok sem sokkal jobbak. Persze ott a ritka 4x4-es változat, de az is csak egy fokkal semlegesebb.

3,0

Kényelem

Korának, vagyis az 1990-es évek elejének legjobb légellenállású szériamodellje volt, így alapmotorral is bőven megfutotta a 210-et, mindezt egész csendben, kulturáltan. Sajnos bármennyire is átgondolt koncepciója, a Calibrák hamar öregednek, így idővel a legtöbb zörgőssé-hangossá válik, a csodás aerodinamikát pedig a házi spojlerek rendre szétbarmolják. De azért egy közel gyári állapotúval még ma is jó utazni, egyedül a fordulaton kellemetlen hangú sornégy morgását kell megszokni.


Hogy szolgál?

3,0

Ár / költségek

A Calibrák olcsóbbak már nem lesznek, és már csak egyre kevesebb lesz belőlük. Még van választék, kifoghatunk ápolt alap kétliterest, küszöbneon és DTM kipufogó nélkül, alig pár százezerért. Már rég nem az évjárat, hanem az állapot határozza meg a vételárat. A tuningxenonos, porig ültetett példányok csupán tulajaik szerint érnek vagyonokat. A jelszó az érintetlenség!

2,0

Fenntartás

Ha okosan választunk, és megelégszünk egy szívó kétliteressel, sok fölös nyűgtől megkíméljük magunkat. A V6-os eleve betegágy, automatával főleg, és már nem is nagyon megy jobban, a tipikus kulimász Opel váltóval amúgy sem élvezet a munka. A turbós 4x4-es hatgangos váltója gyenge, ráadásul egy vagyonba kerül. Ha nem sportautónak vesszük, jobban járunk.

2,0

Biztonság

Rendben, két légzsák és ABS, esetenként biztonságot növelő összkerékhajtás, de puha karosszéria, hátsó fejtámlák hiánya és melegen elgyengülő fékhatás. Így nem sok babér terem. Csak óvatosan.

 Női szemmel

3,0

Milyen vezetni

Ha kivételesen egy jó állapotú Calibrába sikerül beülnöd, és ha jót akarsz, addig mégy, míg ilyet nem találsz, akkor egész tetszetős kupéhangulat lehet úrrá rajtad. Tervezői utazásra, stílusos megjelenésre szánták, jóllehet tudták, nagyrésze Manta utódként végzi. De ettől, és a szörnyű pontatlan váltótól eltekintve nem olyan rossz vezetni.

3,0

Milyen használni

Kissé nehéz kilátni belőle, főleg előre és hátra, de az ülések egész jók, a csomagtér használható, könnyen hatalmasra bővíthető, hátul is tisztességes helyet kínál, sokáig semlegesen veszi a kanyarokat, kétliteres szívóval takarékos, csupán a futoműhangolás kicsit rázós rossz úton.

2,0

Milyen partner

Nehéz, de nem lehetetlen feladat egy ápolt, karbantartott Calibrát kifogni, és ezt mindenképpen fontos kihangsúlyozni, mert csak így szerezhetsz magad mellé egy legalább megközelítőleg megbízható társat, ám sajnos a felhőtlen együttlét még így sem garantálható.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Hello

(PAGLIUCA3358, 2021.11.24 12:06)

Usefull internet site https://promelectronics.ru

Video game loot boxes linked to problem gambling, study shows

(AnthonyOwnek, 2021.11.24 10:23)

OBJECTIVE: To assess Danish obstetricians’ and gynecologists’ personal preference and general attitude towards elective cesarean section on maternal request in uncomplicated single cephalic pregnancies at term.
<a href=https://aimmserve.com/5-habits-of-highly-effective-seven-clans-casino-coupons/>source</a>

medical institutes of uzbekistan

(Ramonapela, 2021.11.24 09:44)

<a href=https://adti.uz><img src="https://i.ibb.co/xDZWdvV/133.jpg"></a>Over the years of independence, the institute has trained more than 13000 physicians (including 800 clinical interns, 1116 masters, 200 postgraduates and 20 doctoral students) in various directions.

870 staff work at the institute at present,<when>] including 525 professorial-teaching staff in 55 departments, 34 of them are Doctors of science and 132 candidates of science. 4 staff members of the professorial-teaching staff of the institute are Honoured Workers of Science of the Republic of Uzbekistan, 3 – are members of New-York and 2 – members of Russian Academy of Pedagogical Science.

The institute has been training medical staff on the following faculties and directions: Therapeutic, Pediatric, Dentistry, Professional Education, Preventive Medicine, Pharmacy, High Nursing Affair and Physicians’ Advanced Training. At present<when>] 3110 students have been studying at the institute (1331 at the Therapeutic faculty, 1009 at the Pediatric, 358 at the Dentistry, 175 students at the Professional Education Direction, 49 at the faculty of Pharmacy, 71 at the Direction of Preventive Medicine, 117 ones study at the Direction of High Nursing Affair).

Today graduates of the institute are trained in the following directions of master's degree: obstetrics and gynecology, therapy (with its directions), otorhinolaryngology, cardiology, ophthalmology, infectious diseases (with its directions), dermatovenereology, neurology, general oncology, morphology, surgery (with its directions), instrumental and functional diagnostic methods (with its directions), neurosurgery, public health and public health services (with its directions), urology, narcology, traumatology and orthopedics, forensic medical examination, pediatrics (with its directions), pediatric surgery, pediatric anesthesiology and intensive care, children's cardiology and rheumatology, pediatric neurology, neonatology, sports medicine.

The clinic of the institute numbers 700 seats and equipped with modern diagnostic and treating instrumentations: MRT, MSCT, Scanning USI, Laparoscopic Center and others.

There are all opportunities to carry out sophisticated educational process and research work at the institute.

Source:
https://adti.uz/magistratura/
<a href=https://adti.uz/magistratura/>medical institutes of uzbekistan</a>

Tags:
medical institutes of uzbekistan
first medical institute site
medical institutes of uzbekistan
3 medical institute faculties

Hello

(CLAROS4884, 2021.11.24 09:38)

Cool website https://emag220.ru

Игорный Дом 1xBet – известное интернет-учреждение из числа

(DavidUness, 2021.11.24 09:31)

Игорный Дом 1xBet – известное интернет-учреждение из числа ценителей спорт пруд также машин. Во протяжение 1-ый года собственной работы условная платформа брала на себя только лишь финалы в физкультура. Совершенно не так давно ее посетителям сделалось общедоступно одинаковое игорный дом. Подобное разрешение несомненно помогло фирмы значительно повысить число покупателей, разрешивших получать (доход в увлекающихся забавах.
<a href=https://russianshowbiz.info/obzory/1xbet-kazino-i-ego-zerkalo>1xbet казино</a>
<a href=https://www.anti-malware.ru/ost1/2021-10-14/37217>1xbet казино</a>
<a href=http://medata.org/novosti/kak-igrat-v-sloty-i-igrovye-avtomaty-1xbet-kazino.html>1xbet казино</a>
<a href=https://greenmile.ru/news/2021/10/4/vsyo-chto-vy-hoteli-znat-pro-1xbet-kazino/>1xbet казино</a>
<a href=https://0225.ru/raznoe-6/7658-1xbet-kazino-opisanie-slota-columbus-deluxe.html>1xbet казино</a>
<a href=https://nis-army.org/>https://nis-army.org/</a>
<a href=https://nis-army.org>1xbet</a>
<a href=https://nis-army.org/casino-1xbet/>https://nis-army.org/casino-1xbet/</a>
<a href=https://selectorcazino.net/>селектор казино</a>
<a href=https://0core.ru/>1xbet казино</a>
<a href=https://pozitiv86.ru/>1xbet казино</a>

Hello

(BORODEC6767, 2021.11.24 03:32)

Nice webpage https://ledlampru.ru

Video game loot boxes linked to problem gambling, study shows

(AnthonyOwnek, 2021.11.24 01:43)

The first person to 30 points wins and takes the prize. Quote: Apparently not, because late this afternoon, McDonalds Corporation told Today Tonight it was taking the issue seriously and shutting down the gambling components of the website. The ball lands in a numbered slot on the wheel.
<a href=https://www.saihealthsciencecollege.com/the-ten-commandments-of-grand-hotel-and-casino-oklahoma/>link</a>

Porno CCChIILLL video YYYEEEESS Brazzers

(dldzrqme, 2021.11.23 19:18)

[url=https://www.brazzer.tube/]brazzers[/url] [url=https://www.xn--e1ajkcbbeefeaw.online/]русское порно[/url] [url=https://www.xn--m1abbbg.love/]порно[/url] [url=https://www.365redtube.com/]redtube[/url] [url=https://www.666xnxx.com/]xnxx[/url] [url=https://www.xn--e1aflf0a.video/]минет[/url] [url=https://www.porn.enterprises/]porn[/url] [url=https://www.brazzers.watch]brazzers[/url] [url=https://www.xn--80apgojn8e.video/]эротика[/url] [url=https://www.brazzer.sex/]brazzers[/url] [url=https://www.pornovideo.watch/]порно видео[/url] [url=https://www.xn--h1agdbebej2bzej.watch/]порно фильмы[/url] [url=https://www.porno.computer/]порно[/url] [url=https://www.seksvideo.watch/]секс видео[/url] [url=https://www.brazzer.porn/]brazzers[/url] [url=https://www.porno.help/]порно[/url] [url=https://www.porno-film.watch/]порно фильмы[/url] [url=https://www.porno.school/]порно[/url] [url=https://ilove-pc.ru/]порно[/url] [url=http://drochila.online/categories.html]порно[/url] [url=https://www.xn--e1anecbbegddnc4k.xn--80asehdb/]смотреть порно[/url] [url=https://www.xvideo.porn/]xvideos[/url] [url=https://www.xn--m1abbbg.photo/]порно фото[/url] [url=https://www.xn--m1abbbg.name/]порно[/url] [url=https://www.porno1.su/]порно[/url] [url=https://www.xn--e1aktc.video/]секс видео[/url] [url=https://www.brazzers.mom]brazzers[/url] [url=https://www.xn--80azcdgto.online/]порнуха[/url] [url=https://www.xn--80azcdgto.watch/]порнуха[/url] [url=https://www.365pornhub.com/]pornhub[/url] [url=https://www.666brazzers.com]brazzers[/url] [url=https://www.pornoanal.watch/]порно анал[/url] [url=https://www.1brazzers.com]brazzers[/url] [url=https://www.xn--80ahid8a.video/]пизда[/url] [url=http://traher.online/seks/]секс[/url] [url=http://2porno.online/erotika/]эротика[/url] [url=https://www.xn--e1ajkcbbeefeaw.video/]русское порно видео[/url] [url=https://www.2brazzers.com]brazzers[/url] [url=https://www.brazzers.download]brazzers[/url] [url=http://zadrochi.net/zadrochi/brazzers/]brazzers[/url] [url=https://www.porno.parts/]порно[/url] [url=https://www.xn--m1abbbg.video/]порно видео[/url] [url=https://www.xxx.industries/]xxx[/url] [url=https://www.seks.film/]секс[/url] [url=http://podrochi.online/categories.html]порно[/url] [url=https://www.porno.taxi/]порно[/url] видео [url=https://www.xn--e1afprfv.video/]инцест[/url] [url=https://www.seks.watch/]секс[/url] [url=https://xn--365-nedebej.sex/]порно 365[/url] [url=https://xn--365-nedebej.lol/]порно 365[/url] [url=https://www.xn--m1abbbg.chat/]порно чат[/url] [url=http://zatrahal.online/seks/]секс[/url] [url=https://www.xn--c1aerl0e.video/]голые[/url] [url=https://www.porn-spankbang.com/]spankbang[/url] [url=https://www.russkoe-porno.video/]русское порно видео[/url] [url=https://www.porno.baby/]порно[/url] [url=https://www.xn--b1aedkxfbebl.xn--80asehdb/]порно видео[/url] [url=https://www.brazzer.video/]brazzers[/url] [url=https://www.brazzer.film/]brazzers[/url] [url=https://www.365youporn.com/]youporn[/url] [url=https://www.xn--m1abbbg.family/]порно[/url] [url=https://www.pornofilm.watch/]порно фильмы[/url] [url=http://www.jetune.ru/]порно[/url] [url=https://www.xvideo.win/]xvideos[/url] [url=https://www.777brazzers.com]brazzers[/url] [url=https://www.xn--e1aktc.chat/]секс чат[/url] [url=http://konchil.online/sex/]секс[/url] [url=https://www.1xhamster.com/]xhamster[/url] [url=http://tytporno.online/xxx/brazzers/]brazzers[/url] [url=https://www.xn--m1abbbg.sex/]порно[/url] [url=https://www.brazzers.film]brazzers[/url] [url=https://www.erotika.video/]эротика[/url] [url=https://www.xn--h1aaf0ab0e.video/]сиськи[/url] [url=https://www.porn-chaturbate.com/]chaturbate[/url] [url=https://www.xn--e1aktc.photo/]секс фото[/url] [url=https://www.xn--80aa7ag.video/]анал[/url] [url=https://www.xn--365-nedebej.xn--80asehdb/]порно 365[/url] [url=https://www.xn--e1ajkcbbeefeaw.xn--80asehdb/]русское порно онлайн[/url]

Big Amazon Sale - Up to 45% 2021

(PhillipAmomb, 2021.11.23 19:04)

Big Amazon Upcoming Sale 2021
https://is.gd/Xe67Nn

Игры от тоски и уныния

(AtabWep, 2021.11.23 15:14)

Игры для андроид стали неотъемлемой частью современного виртуального мира. Игры, имеющиеся на нашем <a href=https://androidtabs.ru/>сайте</a>, мгновенно захватывают и заставляют забыть о будничных проблемах. Разработчики игр заботятся о том, чтобы наиболее успешная платформа Android пополнялась все более интересными и захватывающими приложениями. Такой огромный ассортимент иногда вызывает растерянность, но мы поможем вам выбрать именно то, что нужно. У нас на сайте представлены самые свежие новинки игровой индустрии, здесь вы найдете именно те игры, которые придутся вам по вкусу. На нашем ресурсе собраны только наиболее популярные игры, проверенные тысячами геймеров из разных уголков земного шара.

инвестиционно строительная компания город

(ThomasSal, 2021.11.23 13:38)

Следующим принципом инвестирования является рост вложений. Ценными бумагами, обеспечивающими большой рост, являются простые акции молодых компаний, которые внедряют новые технологии и "ноу-хау". Такие ценные бумаги, как правило, являются высокорискованными для инвесторов. Средний рост капитала дают долгосрочные облигации и привилегированные акции. Самый незначительный рост обеспечивают краткосрочные облигации.
Такими ценными бумагами могут быть казначейские обязательства, акции и облигации предприятий, инвестиционные сертификаты и т.д.
Ценная бумага - это документ, который может самостоятельно обращаться на рынке и быть объектом купли-продажи и представляет собой право собственности или займа по отношению к эмитенту.

https://ctomk.ru/ подробнее

Hello

(CYFERS1653, 2021.11.22 22:13)

Cool website https://chastotnikispb.ru

This simply matchless message ;)

(JamesMob, 2021.11.22 19:57)

Quite good question
<a href=https://squirting.world>squirting world</a>

порно китаянку большим

(Dennisrum, 2021.11.22 19:15)

порно фото большие сиськи https://pornosekserotika.com/ смотреть порно инцест анал

порно летняя девушка бесплатно https://pornosekserotika.com/categories/%D0%96%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%BA%D0%BE%D0%B5/

Как зайти на гидру без тор с телефона новый сайт гидры v3

(Frienddync, 2021.11.22 18:07)

<a href=https://v3.hydraruzxpnew4fa.co><img src="https://v3.hydraruzxpnew4fa.co/register.svg"></a> гидра магазин сайт - https://v3.hydraruzxpnew4fa.co - HYDRA сайт зеркало лучше всего открывать через TOR браузер, рулетка гидры взлом. Бывает так ваш заказ оформлен, но некоторые orders зеркала ГИДРЫ могут не работать, какой браузера на нашем сайте вы onion market всегда найдете актуальную рабочую ссылку на ГИДРУ hydraclub в обход блокировок. ГИДРА site официальный имеет множество зеркал, на случай вы забанены, onion, высокой нагрузки или DDoS атак. Пользуйтесь ссылкой выше v3.hydraruzxpnew4fa.co для создания безопасного conversations соединения с сетью TOR и открытия рабочего зеркала. Также hydraclubbioknikokex7njhwuahc2l67lfiz7z36md2jvopda7nchid thread если вы видите сообщение, что зеркало mirror hydraruzxpnew4af недоступно, просто momental обновите страницу чтобы попробовать использовать другое зеркало hydra4jpwhfx4mst (иногда нужно сделать это hydraruzxpnew4af.com.co чем HYDRA откроется). Дело в том, что HYDRA onion имеет множество зеркал и некоторые сайты hydra из них могут быть недоступны из-за высокой нагрузки.
<a href=http://sinprojf.org.br/lorem-ipsum-2/#comment-20515>Гидра каталог правильная ссылка на гидру</a> <a href=https://equi.rs/blog-post.php?post_id=>Гидра маркетплейс hydra onion</a> <a href=https://forum.rainmeter.net/viewtopic.php?t=39024>Гидра каталог 2022 гидра</a> a1bb0f6

Hello

(ROSETE4249, 2021.11.22 10:30)

Nice site https://uesm.ru

It is remarkable, rather valuable idea

(RobertMox, 2021.11.22 10:24)

Very valuable message
<a href=https://gay0day.com/>gay0day</a>

Hello

(VANDEVERE0274, 2021.11.21 18:25)

Nice site https://ardenergy.ru

pohudenie

(DonaldKip, 2021.11.21 17:05)

https://1008488.bloguerosa.com/8339948/facts-about-как-похудеть-и-убрать-живот-revealed

<a href=https://passengers.history.sa.gov.au/node/894353?page=49#comment-47941>pohudenie</a> 0f6721d

онлайн порно жени

(EdwardWrect, 2021.11.21 12:42)

порнуха с игрушками https://rus-pornuha.com/

звуки порнухи https://rus-pornuha.com/tags/%d0%a1%d0%bb%d0%be%d0%bc%d0%b0%d0%bd%d0%bd%d1%8b%d0%b9+%d0%bf%d0%be%d0%b4%d1%80%d0%be%d1%81%d1%82%d0%be%d0%ba+%d0%b0%d0%bd%d0%b0%d0%bb/
лучшая порнуха видео
<a href=https://tellersofhydepark.com/2021/10/14/5-ways-to-make-your-business-thrive/#comment-32757>порно японский инцест анал</a>
<a href=https://lamchiakhoa.net/sua-khoa-xe-vespa-gia-re/#comment-6209>порно девушки лесбиянки</a>
<a href=https://www.pwsalumni.com/phpbb334/viewtopic.php?f=3&t=20062>голые девушки в контакте видео</a>
<a href=https://xhomefree.boards.net/thread/274/wild-equines?page=1#scrollTo=594>смотреть порно красивыми дамами</a>
<a href=http://glababogados.mex.tl/?gb=1#top>женщины после 40 в домашних порно</a>
<a href=http://forum.joomla.co.mz/index.php?topic=472.new#new>порно анал дома</a>
<a href=https://mbitcoincasino.net/online/7bitcasino-exclusive-no-deposit-spins#comment-88407>порно би большие</a>
<a href=https://www.fraudexam.com/timing-of-sales/arthrocare-corps-journey/#comment-821>порно фото зрелые большие жопы</a>
<a href=http://anneschroederauthor.com/uncategorized/love-hate-everything-in-between/#comment-289>секс в отеле</a>
<a href=https://mangamob.org/showthread.php?tid=44901&pid=115044#pid115044>летние женщины голое видео</a>
ff61795


« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16

Következő » 

 

ProfilképUtolsó kép


Elérhetőség


Facebook
Levelezőlista
Archívum

Naptár
<< December / 2021 >>


Statisztika

Online: 3
Összes: 193095
Hónap: 4549
Nap: 177